Profil

2021 a megújulás éve

2021. január 5.

Az elmúlt év komoly kihívások elé állította a hazai kis- és középvállalkozásokat. A COVID-19 járvány következtében kialakult gazdasági válság sok vállalkozást érintett érzékenyen. Sokan kényszerültek megszorításokra és sajnos sokan voltak, akik nem tudtak túlélni. Ezekben az embert és vállalkozást próbáló időkben még inkább felértékelődnek az üzleti kapcsolatok és cégek számára megrendeléseket hozó beszerzési információk. Fontos felismerés volt az is, hogy sok esetben az eddiginél hathatósabb segítséget kell nyújtanunk ügyfeleinknek, annak érdekében, hogy sikeresen tudjanak pályázni nem csak a versenyszférából érkező megkeresésekre, hanem az állami- és önkormányzati szféra beszerzéseire is.

Nézzük tehát, hogy mik azok a kiegészítő szolgáltatások, melyek január elejétől elérhetőek ügyfeleink részére:

Ennek a felismerésnek a fényében jelentősen átalakított szolgáltatási csomagokkal futunk neki a 2021-es évnek. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak tájékoztassuk az ügyfeleinket az egyes üzleti lehetőségekről, hanem igény esetén tevékenyen részt vállaljuk az ajánlatok ellenőrzésében vagy akár komplett elkészítésében.  Szolgáltatásunkba ezért beépítettünk egy olyan közreműködő tanácsadói lehetőséget, amelynek keretében - igény esetén - segítjük az ügyfeleinket a tartalmilag és formailag is helyes árajánlatok elkészítésében, segítséget nyújtunk az önkormányzatok vagy állami cégek által gyakran használt tendereztető rendszerek (Fluenta Sorurcing, Ariba Sourcing, stb.) használatához, ezen rendszerekben az árajánlatok benyújtásához. 

Az új kiegészítő szolgáltatásaink másik köre a közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódik. A COVID járvány okozta gazdasági helyzetben felértékelődnek a stabil, fizetőképes megrendelők. A hazai KKV-k számára ilyen megrendelők lehetnek az állami cégek, de leginkább a települések önkormányzatai! Elterjedt vélekedés Magyarországon, hogy „mezei” KKV-k részére a közbeszerzéses munkák elérhetetlenek, felesleges velük foglalkozni. A valóság ezzel szemben, hogy a kisebb települések önkormányzatai, az önkormányzati cégek vagy egyéb szervezetek által kiírt közbeszerzési eljárásokban érvényesül a valódi piaci verseny és eséllyel tudnak pályázni a hazai kis- és középvállalkozások. Szándékosan törekszünk tehát arra, hogy az Üzlet-Infó rendszerében minél nagyobb számban jelenjenek meg közbeszerzési eljárások is, ezzel is plusz információhoz, lehetőséghez juttatva ügyfeleinket.
Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal is, hogy egy-egy ilyen eljárásban a megfelelő ajánlat kidolgozása és minden (formai és tartalmi) feltételnek megfelelő benyújtása komoly felkészültséget igényelhet. Annak érdekében, hogy partnereinek - akár a legkisebb mikro vállalkozás is - eséllyel tudjanak indulni egy-egy önkormányzati tenderen a szolgáltatásunkat kibővítettük a beszerzésekhez, közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó tanácsadással, illetve akár a komplett ajánlatkészítés terheit is átvállaló komplex csomaggal.
Mivel fontos, hogy szakmailag felkészülten tudjuk fogadni a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos problémákat, kialakítottunk egy szoros együttműködést a Victori Consulting Bt-vel. A cég vezetője - dr. Szliva Gábor - felelős, akkreditált közbeszerzési szaktanácsadóként és praktizáló ügyvédként segíti a szakmai munkánkat ezen a területen.

Az új szolgáltatások mellett az évindító írásunkban szeretnénk pár szót szólni a 2021-es év fejlesztéseiről is. Kihasználva a kínálkozó lehetőséget cégünk megpályázott egy támogatási lehetőséget, ami komplex vállalatirányítási rendszer és online értékesítési felület kialakítására vonatkozott. A benyújtott projektünket az irányító hatóság támogatásra érdemesnek ítélte és 2020. decemberében megküldte az erre vonatkozó támogatói okiratot is. Ennek tudatában az év elején elindítjuk az internetes felületünk jelentős fejlesztését.

A projekt céljainak megfelelően egy olyan integrált rendszert szeretnénk létrehozni, amely nagyban segíti a ügyfeleink és a szolgáltatást működtető kollégáink munkáját is. Milyen fejlesztések várhatóak a projekt keretében:

  • Teljesen meg fog újulni a értékesítési felületünk és csatornánk. Minden szolgáltatásunk egy speciálisan erre a célra létrehozott webes felületen lesz elérhető és megrendelhető. Így nem csak gyorsabb, átláthatóbb lesz a működésünk, de a papír alapú adminisztráció kiiktatásával hozzá tudunk járulni a környeztünk védelméhez is.
  • Ügyfeleink egy új, rengeteg plusz funkcióval rendelkező saját felületet (adatlapot) fognak kapni, ami egyfajta irányítópultként szolgál az értékesítéssel és a beszerzésekkel kapcsolatos ügyek intézésére.
  • A beszerzési igények regisztrálására szolgáló felületünk is megújításra kerül. A beszerzési oldalon jelen lévő partnerinek szintén kapnak egy saját kis "irányítópultot", ahol teljes körűen tudják majd menedzselni az ajánlatkéréseiket.
  • A szolgáltatást üzemeltetői felülete is megújításra kerül. Ez lehetővé teszi, hogy kollégáink még hatékonyabban tudják végezni a munkájukat, ezzel is segítve ügyfeleinket

Reméljük, hogy a 2021-es év meghozza a várt pozitív fordulatot mindannyiunk részére! Reméljük továbbá, hogy a kialakított új szolgáltatásainkkal még nagyobb segítséget tudunk nyújtani ügyfeleinknek mind az értékesítésben, mind pedig a beszerzéseikben!

Zárszóként szeretnénk minden egyes ügyfelünknek, üzleti partnerünknek sikerekben gazdag, boldog új évet kívánni!

További Híreink

EKR előadás

A COVID-19 járvány okozta bizonytalan gazdasági helyzetben felértékelődnek a stabil, fizetőképes megrendelők. A hazai KKV-k számára ilyen megrendelők lehetnek az önkormányzatok is. Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink felkészültek legyenek és képesek legyenek sikeresen pályázni az önkormányzati munkák

Tovább

Túl a 14000 beszerzési igényen

Újabb mérföldkőhöz értünk! A rendszerünkben regisztrált beszerzési igények száma elérte a 14000-et, a szerzési oldalról aktív partnereink száma meghaladta a 3300 és közel 400 vállalkozás veszi igénybe a szolgáltatásunkat.

Tovább

Egy kis májusi statisztika

Készítettünk egy rövid, szigorúan a számokra támaszkodó összesítést a 2020. májusában regisztrált beszerzési igények kapcsán. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi üzlet valósul meg és milyen a keresletleadó partnereink elérhetősége, mennyire után-követhetők a beszerzések.

Tovább

Az élet nem állhat meg

A járvány okozta gazdasági helyzet ellenére is aktívak az Üzlet-Infó partnerei. Az elmúlt hónapban több mint 250 regisztrált beszerzési igény mellett számos megvalósult üzlet és megrendelés is létrejött ügyfeleink között.

Tovább

Újdonságok és tervek 2020

Rövid összefoglaló a 2019-es évről és tájékoztatás a 2020-as évre tervezett változtatásokról, várható újdonságokról és fejlesztési elképzeléseinkről.

Tovább

Beszerzési hajrá és év végi akció

Az év végén megélénkül az alvállalkozók, következő évi beszállítok utáni kutatás, az információk begyűjtése. Annak érdekében, hogy minél több haza KKV számára legyenek elérhetőek ezek az igények decemberben jelentős KEDVEZMÉNYT adunk a szolgáltatásunk árából.

Tovább

Növekvő keresletszám, még több üzletkötés

A második és harmadik negyedév során tovább nőtt mind az Üzlet-Infó rendszerében beszerzési igényt megjelenítők száma mind pedig a megjelenő ajánlatkérések és beszerzési igények száma is. Ez a tendencia pedig erősen kihat a megvalósuló sikeres üzletek mennyiségére is.

Tovább

Jó lehetőség a hazai KKV-k részére

Egy formálódó együttműködés keretében szeretnénk felhívni a figyelmet az Osztrák Gazdasági Kamara szervezésében megvalósuló rendezvényre, mely kiváló üzleti és kapcsolatépítési lehetőséget jelenthet a hazai KKV szektor tagjainak.

Tovább

Együttműködés a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamarával

Célunk egy hosszú távú üzleti kapcsolat kialakítása, mely hozzásegítheti ügyfeleinket meghatározó francia cégek ajánlatkéréseihez és segítséget nyújt a francia piacra jutásban, kapcsolatfeltételben a Magyarországon jelen lévő francia vállalkozásokkal.

Tovább

Partneri együttműködés a Generali Biztosítóval

Együttműködési megállapodás jött létre az Üzlet-Infó és a Generali Biztosító Zrt. között, aminek köszönhetően szerződött partnereink mind a vállalti- , mind pedig lakossági biztosítási termékek tekintetében jelentős kedvezményeket tudnak igénybe venni.

Tovább

Növekedésben az Üzlet-Infó

2019-ben is növekszik az üzleti információs rendszerünkben megjelenő keresletek száma és ezzel párhuzamosan a ügyfeleink között megvalósuló üzletkötések is emelkedő tendenciát mutatnak.

Tovább

Fejlesztés az Önök biztonsága érdekében

Az Üzlet-Infó a rendszerében megjelenő ajánlatkérők céghátterét a Cégjelző Kft. céginformációs szolgáltatásával ellenőrzi.

Tovább

Regionális képviselet Miskolcon

A partnercégeinktől érkező igények még jobb kiszolgálása érdekében 2019. január 18-tól megkezdte működését az Üzlet-Infó új regionális képviselete Miskolcon.

Tovább

Új, pályázatokkal kapcsolatos szolgáltatás az Üzlet-Infónál

A kis- és középvállalkozások működését segítő szerződött partnereink számára ingyenes szolgáltatással bővítettük a szolgáltatásunkat a Napitender.hu Kft.-vel történt megállapodásnak köszönhetően.

Tovább

Sikeres ISO 9001:2015 rendszertanúsítás

Több hónapos alapos felkészülés után a mai napon sikeres tanúsítási eljáráson vagyunk túl. Cégünk sikeresen vezette be és alkalmazza az ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert.

Tovább

Újdonságok és tervek 2018

Rövid összefoglaló a 2017-es évről és tájékoztatás a 2018-as évre tervezett változtatásokról, várható újdonságokról és fejlesztési elképzeléseinkről.

Tovább

Kiemelt keresleteink, 49. hét

Válogatás a 2017. november 27. és 2017. november 3. között, partnereinktől érkezett nagyobb volumenű friss, nyitott megkeresésekből.

Tovább

Kiemelt keresleteink

Válogatás a 2017. november 6. és 2017. november 10. között, partnereinktől érkezett nagyobb volumenű friss, nyitott megkeresésekből.

Tovább

Legfrissebb keresleteink

Válogatás a 2017. október 30. és 2017. november 3. között partnereinktől érkezett nagyobb volumenű friss, nyitott megkeresésekből.

Tovább

Szeráf Pannóni együttműködés

Az Üzlet-Infó fontosnak tartja, hogy csak ellenőrzött üzleti információkat továbbítson partnerei felé. Ezt az ellenőrzési feladatot látja el mostantól a Szeráf Pannónia Kft.

Tovább

Megújult az Üzlet-Infó

Teljesen megújult az Üzlet-Infó arculata. Ez azonban nem csak a megjelenés változását jelenti, hanem fontos tartalmi és szolgáltatási újdonságokat és fejlesztéseket is.

Tovább

Együttműködés az Iparkamarával

2016 augusztus 10-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Üzlet-Infó között együttműködési megállapodás született ezzel is erősítve jelenlétünket a régióban.

Tovább